Eşanjör İmalatı
Eşanjör üretimi, müşteri talepleri doğrultusunda alınan proses bilgileri ve akışkan özellikleri dikkate alınarak yapılır. Üretime başlamadan önce kullanılacak alana göre boru çapı, boru sayısı, ürünün yüzey alanı, gövde boyu, çapı, giriş-çıkış borusu ve flanş hesaplamaları yapılmaktadır. Korozyon faktörü, sistem kirlilik oranı ve kullanım alanının özellikleri de dikkate alınarak müşteriye özel proseslerle üretilir.
U borulu ve düz borulu sistemlerde kaynak yöntemi ve makinato yöntemi ile imalat yapılır ve borular hidrostatik testlerden geçirilir. Her bir test sonucu kayıt altına alınır ve proses bilgileri çerçevesinde üretim tamamlanır. Üretim sonrası boru veya gövde üzerinde genleşme veya gerilmeler görülebilir. Bu durumda genleşme ve gerilmelerin alınması için bir veya daha fazla kompansatör veya gezer ayna sistemi uygulanır.
Üretiminde karbon çelik, paslanmaz, bakır veya pirinç borular kullanılan eşanjörlerde boru çapı 8-60,3 mm arası değişmektedir. Boru çapını belirleyen akışkan cinsi ve özelliğidir. Akışkan türüne göre üretimde düz boru veya U boru tercih edilir. Boru veya boru demetleri, kirlenme, kireçlenme ve korozyon olasılıkları göz önüne alınarak imal edilir.